Η οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Και ενώ ο αριθμός των νεκρών μετά την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία, αυξάνεται με τον νεότερο απολογισμό να κάνει λόγο για 274 νεκρούς και 150 αγνοούμενους, η οργή του λαού ξεχειλίζει.

Εντωμεταξύ, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, κάνει λόγο για 350 νεκρούς.

Υπάρχουν βέβαια και οι διασωθέντες οι οποίοι αριθμούν τους 363.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν τεράστια μάχη, ενώ τόσο οι συγγενείς και οι φίλοι των νεκρών και αγνοούμενων όσο όμως και οι δημοσιογράφοι κρατούνται σε απόσταση.Οργή για το πολύνεκρο δυστύχημα

Πολλές δεκάδες κάτοικοι της Σόμα, εξοργισμένοι για το πολύνεκρο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της περιοχής, διαδήλωσαν εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Οι διαδηλωτές, που ζητούσαν την παραίτηση του Ερντογάν, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε και άρχισαν να το κλωτσούν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή. Ένας πολίτης φαίνεται να έχει συλληφθεί.Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τους διαδηλωτές και όχι μόνο, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το τραγικό περιστατικό! Δεν δίστασε να πει με απίστευτη ωμότητα:«Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία, είναι φυσιολογικό».

Παράλληλα, πολλοί φοιτητές βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στην Άγκυρα, καθώς τη θεωρούν υπεύθυνη για το τραγικό δυστύχημα. Υπήρξε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, ενώ έγιναν και συλλήψεις.Επίσης, στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 20 πολίτες άτομα ξάπλωσαν για 10 λεπτά στο έδαφος έξω από μετρό στην πλατεία Ταξίμ για να αποτίσουν συμβολικό φόρο τιμής στα θύματα της καταστροφής.Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η Soma Komur Isletmeri, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, η καταστροφή σημειώθηκε “παρά τα ύψιστα μέτρα ασφαλείας και τις επιθεωρήσεις”.

Το πράγμα πάντως περιπλέκεται επειδή ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η τελευταία επιθεώρηση στο ανθρακωρυχείο είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου και ότι η εταιρεία εφάρμοζε τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *